Nu har...

Nu har Mockingjay varit ute i bokhandeln i ungerfär 18 timmar. Har ni börjat läst den?
Eller väntar ni till den svenska versionen kommer ut den 6:e oktober? ^^

SPOILERS!~

Om 1 h och ungefär 20 min släpps tredje boken på engelska! Här är första kapitlet som Suzanne Collins berättar. Gud vad jag längtar! :'D

Fan made~

Klockren bild! (:

Hungerspelen- nya twilight?

Från: ClevverTv

Suzanne skriver på scholastic~

Dear Readers,

I can’t tell you how excited I am for the release of Mockingjay on August 24th, and how grateful I am for all the anticipation that’s been expressed in advance of the release date. One of the most important things to me is that everyone in the world is going to be able to experience the final book of The Hunger Games all at the same time, and be able to discover what happens in the book without hearing about it elsewhere first. Word will certainly travel fast, but I urge you – before or immediately after August 24th – to please respect the other Hunger Games fans worldwide and avoid sharing any spoilers, so that the conclusion of Katniss’s story can unfold for each reader the way it was meant to unfold.

I am eagerly looking forward to August 24th and the entrance of Mockingjay in the world. Then (and only then) let the conversations begin!

Sincerely,
Suzanne Collins

Snabb översättning av mig:

Kära läsare,

Jag kan inte uttrycka mig hur upphetsad jag är för Mockingjay ska släppas 24:e augusti, och hur tacksam jag är är för all förväntan som har uttryckts i och med utsläpps datumet. En av de mest viktigaste sakerna för mig är att alla i hela världen ska kunna uppleva den sista boken av hungerspelen vid samma tid, och få upptäcka vad som händer i boken utan att få höra det någon annan stans först. Ord kommer säkert att resa fort, men jag uppmanar  er - före eller omedelbart efter 24:e augusti - att respektera hungerspels fans över hela världen och undvika att dela spoilers, så att slutet  för kattniss historia kan få läsas av varje läsare så som det var menat från början.

Jag ser ivrigt fram emot 24:e augusti  och mockingjays utgång i världen. Då (och bara då) låt konversationerna börja!


Med vänliga hälsningar

Suzanne Collins
Dream Cast~

Har suttit och funderat på en dream cast till hungerspelen i några dagar.
Men det är såååå svårt! :c
Men detta är iaf några jag tycker skulle kunna vara med;
Luke Pasqualino as Gale Hawthorne~
Alex Pettyfer as Peeta Mellark~
Elle Fanning as Primrose Everdeen~
Tom Felton as Cato~
Alana Locke as Rue~
Hugh Laurie or Jack Nicholson as Haymitch~
Eller kanske Johnny Depp eller Robert Downey?
Kom med förslag! Och jag har verkligen ingen aning om vem som ska spela katniss. Nån som har ett förslag? (:

Angående Revolt~

Som ni alla vet så kommer boken Mocking Jay ut den 24:e augusti på engelska (:
För oss som vill läsa den på svenska bli väntan dock lite längre.
Den 6:e oktober kommer den att komma ut på de flesta ställen i landet.
Alltså 48:a dagar kvar! :'D Vi börjar den svenska nedräkningen nu ^^

suzanne collins

Suzanne Collins bor i Connecticut tillsammans med sin man, två barn och sina två katter. Hennes pappa var officer i flygflottan och därifrån har hon fått mycket insperation till sina böcker, bl.a Hungerspelen. 1991 började Collins karriär när hon skrev tvshower för barn på Nickelodeon. Senare började hon skriva barnböcker tx.e. The Underland Chronicles serien som består av fem böcker. 2008 började hon skriva The Hunger Games och den har legat på The New York Times Best Seller lista i över 60 veckor nu. Hennes idé och insperation kommer från en gammal grekisk myt och från armen som hennes pappa jobbade inom. Det fick henne att förstå effekterna från krig bättre. Tack Suzanne Collins för Hungerspelen böckerna som har hållt oss uppe flera nätter när vi inte ha kunnat lagt ifrån oss dom. Vi ÄLSKAR dom =D


Uppdatering om Hunger games the movie!~

Just nu så vet vi inte så myckket om den kommande filmen. Det ända vi vet är att vi längtar dööö mycket på att få se den och att:
1. Liongate kommer producera den.
2. Suzanne Collins är manusförfattare.
3. Filmen kommer troligtvis ut nästa år. (2011)
4. Ansvarig utgivare är Nina Jacobson.

Fan made trailer 2~

Ännu en till fan made Hungerspelen trailer~
Gillar även låtarna i den.
Först är det en piano cover på Linkin Parks låt Numb och sen är det
A day to Remebers låt You should have killed me when you had the chance
Spotify länkarna:
Linkin Park – Numb
A Day To Remember – You Should've Killed Me When You Had The Chance
Youtube:

Katniss.

Jag kollade på lite bilder från hungerspelen på google och blev lite inspererad. Så jag satte mig och ritade min bild av Katniss. Vad tycks? =P


Dagens bild~ (spoiler!)

Spoiler för er som inte har läst böckerna: Katniss tar Prim's plats~

Fatta eld boken

Spelet fortsätter… Genom att ha lurat regimen och brutit mot spelets regler måste nu Katniss och Peeta fortsätta att spela kära för att hindra att det blir kaos. Som vinnare av Hungerspelen måste de båda åka på en segertuné som blir en terater fylld med lögner. Segertunén går genom alla distrikt och blir en jobbig resa för de två ungdomarna som nu ska se personerna vars barn dom har dödat i ögonen. När nästa slåtterdag kommer, och nya spelare ska lottas sker det osannolika. Hela landet vänds upp och ner. Katniss har blivit en symbol för den nya revolten och oron i landet växer.


Fan made trailer~

Fan made trailer av hungerspelen. Riktigt nice om jag får säga det själv (:

Hungerspelen boken~

24 deltagare. Bara en överlever. Allt direktsänds.
Det är dags för det årliga Hungerspelen i de 12 distrikt som en gång kallades för  nordamerika. En pojke och en flicka, spelungdomar, ska lottas från varje distrikt för att sedan bli tränade, stylade och intervjuade innan dom ska ut i utomhusarenan. När Primrose Everdeen´s lott dras tar hennes sextonåriga syster Katniss hennes plats. Tillsammans med den jämnåriga pojken Peeta Mellark skickas han och Katniss till huvudstaden där dom ska förberedas för den värsta tiden i deras liv… Hungerspelen… Folkets straff  från regimen för att komma ihåg att aldrig igen göra uppror mot huvudstaden som dom gjorde för 74 år sen. Ett spel på liv och död där den ända regeln är att hålla sig levande. Den som överlever får åka hem.

Fatta eld bok trailer~


Revolt nedräkning!


Revolt bok trailer~


HungerCatchJay

Hej och välkommen till två 16 åringa tjejers nya blogg!
Vi är två extrema fan av Hungerspelen och kommer uppdatera denna blogg flitigt om vad som händer runtomkring hungerspelen.
Hoppas det blir awesome (:
Kontakt: Hungercatchjay@hotmail.com


Följ HCJ på:
bloglovin
RSS 2.0