Böckerna~

Böckerna om hungerspelen är indelade i tre, den första heter Hungerspelen, den andra Fatta eld och den sista och avslutande boken heter Revolt.
Boken utspelar sig framtidens USA, som efter ett inbördeskrig numera heter Panem och är indelade i olika distrikt. Nästan alla distrikt är fattiga, på något sätt, förutom Huvudstaden där alla rika bor. 
Huvudstaden har sedan åratal sänt ett program kallat hungerspelen i syfte för att avskräcka invånarna i distrikten från att göra uppror.
I hungerspelen får en pojke och en flicka från varje distrikt komma till Huvudstaden och delta i hungerspelen, ett spel som går ut på att döda alla andra som är med i hungerspelen. När man som ensam vinnare kommer tillbaka till sitt distrikt får man bo i de finare kvarteren och man får mat, man slipper alltså vara fattig mer.
Det är i hungerspelen vi möter Katniss för första gången, hon är en 16-årig pojkflicka som bor i distrikt 12.
Precis som alla andra hatar hon hungerspelen, men hennes bästa vän Gale föraktar hela Huvudstaden och dess invånare. Han pratar till och med om att rymma och bo i skogen. 
Katniss har en mamma och en lillasyster, hennes pappa dog när hon var liten.
Primrose, eller Prim som hon kallas, är hennes lillasyster och hennnes allt. När Prims namn dras för att delta i hungerspelen säger Katniss att hon ställer upp i hennes ställe.
Pojken som ska delta i distrikt 12 heter Peeta och Peeta och Katniss har en liten historia.
Efter ett tag in i boken märker man att Peeta är kär i Katniss.