Winter's Bone - skådisarnas filmer~

Winter's Bone med Jennifer Lawrence är denna veckas film!

I det kalla och karga Ozark-området i Missouri, på gränsen till Arkansas lever 17-åriga Ree Dolly (Jennifer Lawrence). Hennes mamma har tappat förståndet och hennes pappa sitter i fängelse för försäljning av metamfetamin, så det är Ree som tar hand om både mamman och sina två småsyskon i 10-årsåldern. Medan andra ungdomar går i skolan hugger Ree ved för att hålla värmen uppe i familjens slitna hus eller så lagar hon mat på kött hon fått från grannarna. Det roligaste som finns att göra för småsyskonen är att hoppa på en smutsig studsmatta eller åka skateboard i gruset och leran utanför deras hus.

En dag stannar en polisbil utanför huset. Polismannen berättar för Ree att hennes pappa blivit tillfälligt släppt mot borgen, men att han betalade borgensumman med rätten till både familjens mark och huset Ree, hennes mamma och småsyskon bor i. Polisen kan inte hitta pappan och om han inte dyker upp inom en vecka kommer huset och marken säljas och familjen bli hemlös.

Ree lovar att hon ska hitta sin missbrukande pappa och börjar intensivt leta efter honom bland traktens knarkare och kriminella gäng samtidigt som hon försöker ta hand om familjen hon har ansvar för. Frågan är hur mycket hon kan få reda på i en värld där alla är kusiner med varandra och den som säger fel saker riskerar att bli skjuten.


På söndag kväll kl. 20.00 kommer chattrummet förhoppningsvis att vara fullt med folk som vill diskutera Winter's Bone som Jennifer Lawrence spelar sin första stora roll i. Hon blev Oscar nominerad som 'Best Performance by an Actress in Leading Role' för hennes insats i Winter's Bone. Och eftersom jag redan har sett den så måste jag säga att hon gör ett stålande jobb! Filmen är ganska hemsk och har en tung historia. Så ni som är lite yngre har blivit varnade! Filmen är från 15 år.
Det vi att fråga och diskutera omkring är:
- Hur bra var filmen?
- Tycker ni Jennifer var bra?
- Vilken var eran favorit scen?
- Vilken var eran värsta scen?
- Tror ni hon kommer bli bra som Katniss?
- Vilken film skall vi se nästa gång?
- Vill ni överhuvudtaget fortsätta med det här?

Jag åker på cup nu i helgen, så Carro kommer att ge er live stream länkarna till VMA och förhoppningsvis så kommer hon att vara i chattrummet på söndag. Ska försöka komma hem till 20.00, kan dock inte lova något. Vi ses på söndag!


Kommentarer

Lämna en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Följ HCJ på:
bloglovin